UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE


sambungan entry lepas :)

nak dijadikan cerita hujung minggu tu faranem kat kolej, ibu call cakap nak pegi singapore. 


ibu : along, minggu ni nak pegi singapore.
along : ha? betul ke ni? semua cuti ke? gerak dari tempat along?
ibu : betul la, semua cuti dah konfem dah. dari tempat along la mana lagi.
eksaited kemain la apalagi, lama kot cari masa nak bagi semua ada. minggu tu jugak p buat passport nasib dekat putrajaya je. Dalam pada nak pegi tu kelam kabut nak buat passport. mulamula pegi khamis dekat precint 15 tu sekali dia kata "no giliran dah tutup, kena datang esok" (!) tuhan jelah tahu risau dia dah la esoknya nak pegi. call ibu inform cakap kena buat esok, nak tanak kena buat esok jugak la. esoknya bangun awal berkobarkobar pegi pejabat imigresen nak no giliran cepat sekali pegi dh ramai yang tunggu *p/s: kalau nak buat jangan lengah2,bukan kita je yang nak siapkan cepat. tepat pukul 10 semua siap balik apartmen siapkan barang sambil tunggu semua sampai. dia punya penat fuhh -,-" tu la akibat sambil lewa bila ibu abah suh buat cecepat. tunggu punya tunggu akhirnya semua sampai. apalagi terus pecut la p thistle sebab book lambat tuneHotel penuh -..- tak sangka dalam dua jam lebih dah sampai johor, beborak sampai tak sedar laju ke tak ^_^ ibu ngan abah berehat je sebab faranem yang drive. al-maklumlah kata abah buat apa ada lesen kalau tak drive, angah jadi co-pilot sebab dia dah ada lesen jugak padahal dia duk membuta je.lepas je check in, macam biasa laa SESI PHOTOSHOOT *perasan retis semua dah pakai cecantik so tak salah la nak perasan HAHA :D ada la faranem selit sikit kat sini  >>>>>


masingmasing bajet retis :) 

dah check in semua rehat la sebab esok nak jalan jauh, padahal sebelah laut je hihi. sebelum tido ibu pesan "esok bangun awal, lambat tinggal" sapa nak kena tinggal dah jauh2 datang, ayang n angah settle iron semua baju seluar tudung apa yang patut la~ pagi tu gerak p tuneHotel kumpul situu, nasib ada kedai dekat situ boleh bekpes sebab lepas check out terus tuju situ je. masa tengah tunggu semua ada PHOTOSHOOT lagiii >>>>>

orang tunggu bas sempat lagi :)

ambik setepek passport + tiketbas + tiketUSS :)

lama jugak la duduk dalam bas jam tak hengat tapi apakan daya masa dalam bas semua tak sedar diri so memang tade lak gambar padahal abah pesan tengok jalan senang nak datang naik kete lain kali. maap abah, telupa habis @.@ tak sah la kalau p USS tak posing depan globe pusingpusing tu PHOTOSHOOT lagiiiii >>>>

tak peduli orang dah bila da sampai~

masuk2 tu macam tataw apa kot dah lah orang ramai gila~tibe2 nampak orang kerumun rupanya ada tentatif untuk satu hari tu apalagi faranem n abangcik plan la mana nak masuk mana nak p dulu last2 seret ibu abah sekali masuk madagascar :

oppsss censored sikit~

walaupun agak kanak2 layan kan jelah alang2 dah datang rugi tak naik dah la dalam tu dilarang ambik gambar tapi peduli apa kita bayar HAHA :D banyak jugak la naik tapi tak semua dapat ambik gambar maklum lah kalau semua dah naik mana pk dah nak amek gambar bagai~ alhamdulillah dapat naik semua sekali even beratur panjang. lepas naik semua jalan la pusing dalam tu lalu far far away kingdom katanya pastu berenti makan isi perut semua dah lapar, dah lah tengahari hujan sobsob 

far far away kingdom

shrek apatah -,-" tak ingat 


balik dalam 730 macamtu memang penat sangat kaki semua macam bawak batu je nak angkat pun dah malas dah la kena turun cop passport bagai kat sempadan sana~ sampai kat kerete terus gerak balik KL n check in kat residence hotel,Uniten 


TO BE CONTINUED...

 
saya tak HENSEMCANTIK macam awak lahh !

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
saya tak HENSEMCANTIK macam awak lahh !